200 g mörk choklad
100 g vit choklad
70 g grädde
20 g smör
15 g glykos sirap
Saft från 1 lime
Gör så här:
1. Börja med skalen. Smält den mörka chokladen.
2. Pensla skalen med chokladen och ställ in dom i frysen.
3. Ta ut dom ur frysen och pensla dom en gång till. Låt som stelna helt och börja med ganachen.
4. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke.
5. Blanda grädden och glykosen i en kastrull och låt det precis koka upp.
6. Häll blandningen över chokladen och rör så att chokladen smälter.
7. Tillsätt smöret och limesaften när blandningen nått 35-40 grader eller när blandningen har hunnit svalna lite.
8. Fyll choklad skalen med ganachen och ställ in dom en stund i frysen.
9. Ta ut pralinerna ur frysen och fyll dom med ganachen. ( Fyll inte hela pralinerna för att en botten kan få plats.
10. Pensla på botten och ställ in dom i kylen så att botten stelnar. Ta ut pralinerna ur formarna.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar