lördag 19 april 2014

Chokladpraliner med limeganache

Jag har gjort praliner två gånger förut så det här blir min tredje. Den här gången provade jag att göra limeganache som fyllning. De blev ganska bra, men de blev lite rinniga inuti. Här kommer receptet!


Du behöver:
200 g mörk choklad
100 g vit choklad
70 g grädde
20 g smör
15 g glykos sirap
Saft från 1 lime

Gör så här:
1. Börja med skalen. Smält den mörka chokladen.
2. Pensla skalen med chokladen och ställ in dom i frysen.
3. Ta ut dom ur frysen och pensla dom en gång till. Låt som stelna helt och börja med ganachen.
4. Hacka den vita chokladen och lägg den i en bunke.
5. Blanda grädden och glykosen i en kastrull och låt det precis koka upp.
6. Häll blandningen över chokladen och rör så att chokladen smälter.
7. Tillsätt smöret och limesaften när blandningen nått 35-40 grader eller när blandningen har hunnit svalna lite.
8. Fyll choklad skalen med ganachen och ställ in dom en stund i frysen.
9. Ta ut pralinerna ur frysen och fyll dom med ganachen. ( Fyll inte hela pralinerna för att en botten kan få plats.
10. Pensla på botten och ställ in dom i kylen så att botten stelnar. Ta ut pralinerna ur formarna.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar