fredag 18 april 2014

Bärpaj

Jag och min syster gjorde blåbärspajer i små formar, men de blir lika bra i en vanlig stor form. Extra goda blev de med en klick vaniljsås!

4 små eller 1 stor

Du behöver:
3 dl havregryn
1 1/4 dl mjöl
1/2 dl socker
125 g smält smör
600 g  bär
1/2-1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl potatismjöl

Gör så här:
1. Häll upp bären i formen.
2. Blanda 1/2 dl socker, havregryn, mjöl och smält smör i en bunke.
3. Blanda sedan 1/2-1 dl socker, vaniljsocker och potatismjöl i en annan bunke och strö det över bären.
4. Rör runt lite i bären och smula med hjälp av händerna ut smuldegen över bären.
5. Om du gör en stor paj: Ställ in pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter, på 225 grader.
Om du gör fyra små pajer: Ställ in pajerna i mitten av ugnen i 10-15 minuter, på 225 grader.

Klar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar