måndag 24 november 2014

Donats

De här bakverken är godast när de är färska och det behövs ingen ugn för att baka dom. Jag hade tyvärr ingen bild, men de blir ganska små.

Du behöver:
1 ägg
1dl socker
1dl mjölk
2 msk margarin
Ca 5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Olja
Strösocker till garnering

Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Tillsätt mjölken.
3. Smält margarinet och rör ner det i smeten.
4. Blanda det mesta av mjölet och bakpulvret. Vänd ner det.
5. Lägg ut degen på ett bakbordet och arbeta in lite mer mjöl så att den inte kladdar.
6. Rulla degen till långa längder och dela dom i ca. 20 cm långa bitar som du sedan formar till små kransar.
7. Värm oljan till 180 grader. Lägg ner några kransar åt gången och fritera dom gyllenbruna, ca. 1 min på varje sida.
8. Låt dom rinna av lite och värm dom sedan i socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar